Zo word jij de beste koper


Zo word jij de beste koper
26 aug. 2021·
Leestijd:

Het aan de haak slaan van jouw droomwoning kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Wanneer je eindelijk hét huis gevonden hebt, blijkt dat er veel animo voor is. Hoe zorg je ervoor dat jij de aantrekkelijkste koper wordt? We helpen je graag op weg!

1. Verkoop eerst je eigen huis

Op het moment dat je een huis gaat kopen en je je eigen huis nog moet verkopen, zorgt dat in de meeste gevallen ervoor dat je minder aantrekkelijk wordt al koper. De verkoper van jouw droomhuis wil het liefst zijn huis zo snel mogelijk verkopen en niet hoeven wachten. Op het moment dat jouw huis eerst nog verkocht moet worden, is de kans groot dat jouw droomhuis naar een andere koper gaat. Maak je je zorgen over de risico’s die je loopt wanneer je jouw woning al verkocht hebt? Geen zorgen, er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Regel de financiering

Als de koper zeker weet dat jij de koop kan financieren, biedt dat zekerheid voor beide partijen. Als hier twijfels over zijn is er een groter risico dat de verkoper opnieuw een koper moet vinden wanneer je de financiering niet rond kan krijgen. Wanneer je vooraf weet wat je te besteden hebt, sta jij al een streepje voor op andere kopers. Vraag na bij jouw hypotheek adviseur wat de mogelijkheden zijn wat betreft het budget.

3. Onderzoek de omgeving

Steeds vaker stelt de makelaar van de verkopende partij dat de bieder de woning vooraf heeft gezien. Dit wordt gedaan omdat hiermee de kans wordt verkleind dat je afhaakt wanneer de omgeving je achteraf toch niet aanstaat. Neem een kijkje bij de woning en ontdek de omgeving. Zo weet je zeker of alle gewenste voorzieningen ook daadwerkelijk in de buurt zijn. Proef de sfeer en beslis en of dit wel écht de plek is waar je wilt wonen.

4. Sta zo flexibel mogelijk in de aanvaarding

Of je flexibel bent in de periode waarin de je woning kunt aanvaarden kan voor een verkoper doorslaggevend zijn. Zo kan de verkoper het bijvoorbeeld prettig vinden om het snel of juist na een langere periode over te dragen.

5. Ga samen met een aankoopmakelaar

Dat je niet precies weet waar je naar moet kijken tijdens een bezichtiging of hoe je het beste bod kan uitbrengen, is meer dan logisch. Een aankoopmakelaar kan je hierbij verder helpen. Dankzij de ervaring en kennis van een aankoopmakelaar sta jij niet alleen vooraan wanneer jouw droomwoning op de markt komt, maar ben je ook in het voordeel tijdens het koopproces. De makelaar behartigt jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper. Zo verhoogt jouw slaginskans en sla je geheid jouw droomwoning aan de haak.

Voldoe je aan al deze punten? Dan ben jij klaar voor de aankoop van je nieuwe droomhuis.


Andere interessante nieuwsartikelen

Percentage o.b.v. verkoopprijs versus vast tarief

Aan het inschakelen van een makelaar zitten altijd kosten verbonden. Het is verstandig je hierover te laten informeren, want het gaat niet over een klein bedrag. Als je kiest voor een makelaar, dan staan daar makelaarskosten tegenover, ook wel courtage genoemd. Vaak wordt de courtage bepaald op basis van een percentage van de koopsom, maar een vast bedrag afspreken mag ook. Makelaars werken met een vast tarief of courtage op basis van een percentage. Wat zijn de grootste verschillen en wat is voordeliger?

26 nov. 2021 Meer lezen

Wat doet een verkoopmakelaar?

Wil jij je huis verkopen? Misschien is dit wel een van de grootste of meest spannende stappen die je in je leven zet. Je bent vaak erg emotioneel betrokken bij je huis, waardoor je zelf niet de meest geschikte verkoper bent. Bij het verkopen van je woning is het gebruikelijk dat je een verkoopmakelaar inschakelt. Maar, wat doet deze nu eigenlijk precies allemaal voor je? En hoe herken je een goede verkoopmakelaar?

25 nov. 2021 Meer lezen

Energielabel verplicht bij de verkoop van je huis

Ga jij (binnenkort) je huis verkopen? Houd er dan rekening mee dat een geldig energielabel verplicht is. Niet alleen kunnen we als makelaar de verkoop van je huis niet starten zonder energielabel, per 1 januari 2022 krijg je zelfs een boete als het label niet in de woningadvertentie wordt vermeld. De aanvraag van een energielabel neemt al snel een paar weken in beslag.

27 okt. 2021 Meer lezen

Bert Beukema Makelaardij
Nieuweweg 60 b
7844 NG Veenoord

Back to top