Taxaties in Veenoord en omstreken


Taxaties in het kort

Waarom een taxatie?

Lees hier waarom je een taxatie nodig hebt of waarom het handig is. Elke situatie heeft zijn eigen reden, daarom denken we graag met jou mee.

Gevalideerde taxatie

Een gevalideerde taxatie is niet goedkoop, maar bepaalt wel wat voor hypotheek of lening jij kunt krijgen. Dus op termijn zeker waard.

Bouwkundige achtergrond

Met onze bouwkundige achtergrond zijn wij ijzersterk in het opmaken van gevalideerde taxaties.

Taxaties in Veenoord

Heb jij een taxatie nodig voor je nieuwe woning of voor een hypotheekwijziging? Bert Beukema Makelaardij in Veenoord levert snel een vakkundig en gevalideerd taxatierapport dat door alle banken geaccepteerd wordt. Gevalideerd wil overigens zeggen dat het taxatierapport door een onafhankelijk instituut (NWWI) gekeurd wordt. Dit is een vereiste bij een NHG-hypotheek.

Andere redenen om een taxatierapport aan te vragen kunnen zijn:

  • je wilt een nieuwe beoordeling cq. bezwaar tegen woz-beschikking
  • je hebt een financiering nodig voor een verbouwing
  • je wilt een waardebepaling in verband met scheiding en deling
  • er is een geschil en de rechtbank eist een taxatie
  • je wilt de eventuele overwaarde van de eigen woning gaan gebruiken.

Aanvragen

Direct een taxatierapport aanvragen?

Ben je er al over uit waarom je een taxatierapport wilt? Laat in een paar simpele stappen jouw gegevens achter en er wordt spoedig contact met je opgenomen. Zo snel kan het gaan.

NWWI Taxatie

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Bert Beukema Makelaardij is aangesloten bij het NWWI

NVM Taxatie

Ons kantoor is gespecialiseerd in het uitvoeren van taxaties van onroerende zaken,zoals woningen, percelen etc. en in het opmaken van offici taxatierapporten daarvan.

Doordat wij door de rechtbank zijn begd als begd makelaar en taxateur, zijn ingeschreven in het register van het CRMT als Register Makelaar Taxateur en NVM-lid zijn, worden onze taxatierapporten geaccepteerd door alle erkende geldverstrekkende instellingen, overheidsinstellingen, de belastingdienst etc.

Taxaties van onroerende zaken kunnen o.a. worden uitgevoerd in verband met:

  • het aanvragen van een hypothecaire geldlening voor de aankoop van een onroerende zaak of de verbouwing daarvan;
  • het verkrijgen van inzicht in de waarde van een onroerende zaak in verband met een voorgenomen aan- of verkoopbeslissing;
  • het verkrijgen van inzicht in de waarde van een onroerende zaak in verband met een echtscheidingsprocedure;
  • een minnelijke waardering, of bindende waardevaststelling voor de belastingdienst.

Wanner u ons inschakelt voor de taxatie van een onroerende zaak, staan wij ervoor in dat u binnen enkele dagen na het uitvoeren van de taxatie in het bezit wordt gesteld van een uitvoerig verzorgd taxatierapport.


Wij taxeren woningen in Veenoord

Meteen een afspraak maken?

Bert Beukema staat voor je klaar als je een gevalideerd taxatierapport nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

Wanneer je de financiering aanvraagt voor je nieuwe woning is er een gevalideerd taxatierapport nodig. Naast het aanvragen van een hypotheek, kan een gevalideerde taxatie ook nuttig zijn bij het aankopen van een huis voor het bepalen van de onderhandeling en financiering. Daarnaast wordt een taxatie vaak gebruikt om de waarde te bepalen voor verkoop of om de boedelverdeling vast te stelen bij een scheiding of overlijden.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Het taxatierapport dient gevalideerd te zijn, wat betekent dat jouw woning is getaxeerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een onafhankelijk validatie-instituut. Dit instituut controleert of de taxatie op een uniforme manier is uitgevoerd, zodat er zekerheid is dat de waarde van woningen allemaal op dezelfde manier worden bepaald. Hiermee worden frauduleuze praktijken voorkomen.

Wat zijn de kosten voor een taxatie?

Je bent op zoek naar een taxateur in Veenoord, maar wil niet teveel geld kwijt zijn. Een taxatie is nooit goedkoop. Wij bieden echter een vast en scherp tarief.

Kan ik ook een taxateur uit een andere regio inschakelen?

Nee, dit is niet mogelijk. Geldverstrekkers eisen dat een makelaar/taxateur veel kennis heeft van de omgeving. Om dit te waarborgen mogen taxateurs enkel binnen een straal van 20 kilometer van hun vestiging taxeren.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een valide taxatie is uitgevoerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een onafhankelijk validatie-instituut (bijv. het NWWI). Deze instituten bewaken de kwaliteit van taxatierapporten. Elk rapport wordt dan ook opgestuurd en gecontroleerd door een validatie-instituut zodat de waarde van een woning op een uniforme wijze wordt bepaald en fraude en fouten worden voorkomen.

Snel een taxatie vragen

Dit vinden onze klanten

9.0

Dhr. Sieben

Schooldijk 138 05 jul. 2021

Zeer goede makelaar prettig in omgang heeft verstand van zaken en weet waar hij over praat. Zou hem ook bij andere aan willen bevelen.

9.0

Dhr. Weidijk

Noordeind 44 27 jun. 2021

Bert Beukema is een No nonsens makelaar. Doet wat hij zegt. Prettige makelaar om zaken mee te doen.

9.5

Mevr. Assen Kemper

Jagerslaan 51 29 mei 2021

Bert Beukema weet waar hij het over heeft. Ontspannen en makkelijk in contact, reageert snel en alles perfect geregeld.

9.3

Dhr. Boer

Bark 15 24 mei 2021

Komt afspraken na, neemt de tijd voor je, is vriendelijk, gewoon zodat je je op je gemak voelt en doet meer voor je dan eigenlijk nodig is.

9.0

Dhr. Abad

Rietgors 19 17 mei 2021

Makelaar was goed bereikbaar. Heeft kennis van zaken en geeft goed advies. Het was een prettige samenwerking.

8.3

Geert ten Hietbrink

Sportlaan 92 22 apr. 2021

Bert is prettig in de omgang. Hij heeft een goede kennis van de huizenmarkt in omgeving. Qua verkoopprijs was zijn inschatting aan de lage kant, maar samen kwamen wij er wel goed uit.

9.5

Dhr. Harm-Jan Platje

Dosterdstraat 59 21 apr. 2021

Prima makelaar! Vriendelijk, klantgericht en wekt meteen vertrouwen. Kent de markt goed en kan deze goed koppelen aan je eigen wensen en verwachtingen. Zeker aan te bevelen voor de verkoper die graag...

8.8

Mevr. Kamphuis

Achterste Erm 14 22 mrt. 2021

Het contact was prettig en laagdrempelig. Overleg en samenwerking waren prettig. Alle vertrouwen in Bert Beukema.

10

Mevr. Stephanie Trip

Laan van het Kinholt 307 18 mrt. 2021

Van begin af aan was Bert duidelijk en helder in hoe de procedure in z'n werk gaat. Het was de eerste keer dat ik een huis verkocht, dus dit was heel fijn. De communicatie verliep soepel en geen vraag...

10

Dhr. T. Brookman

Bark 30 09 mrt. 2021

Prima makelaar, verstand van lokale markt en is heel deskundig. Open en duidelijke communicatie en mocht het ooit voorkomen dat we een makelaar nodig zijn denken we zeker aan Beukema.

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Bert Beukema Makelaardij
Nieuweweg 60 b
7844 NG Veenoord

Back to top