Woningruil


Woningruil

In de huidige woningmarkt wordt het fenomeen "woningruil" nogal eens gehanteerd.

Het is mogelijk dat jouw woning interessant is voor iemand die zelf een woning te koop aanbiedt die aan jouw wensen/eisen voldoet. In dat geval is woningruil een middel dat kan worden gehanteerd om beide partijen uiteindelijk tevreden te stemmen.

Het is ook mogelijk dat de verkoop van jouw woning zeer moeizaam verloopt maar dat er wel een aspirant-koper is die, wanneer zijn/haar eigen woning is verkocht, tot aankoop van uw woning wil overgaan. Zolang de woning van die koper niet is verkocht heb je echter niets.

Overdrachtsbelasting terugkrijgen

Om in een dergelijke situatie toch zaken te doen, kan het soms een hele goede optie zijn om zelf tot aankoop van die desbetreffende woning over te gaan. Als dit wellicht een courantere woning is dan jouw eigen woning, kun je daarna die woning weer te koop aanbieden. Als je deze woning daarna binnen een bepaalde periode weer verkoopt, kun je zelfs de betaalde overdrachtsbelasting terug ontvangen.

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent woningruil?

Bel of mail direct of laat je gegevens achter via onderstaande knop.

Bekijk onze diensten

Wil jij iemand anders blij maken met jouw woning in Veenoord? Wij helpen je daar graag bij. Jouw verhaal is de basis van de verkoopstrategie van jouw woning. Samen gaan we voor het beste resultaat.

Meer lezen

Benieuwd naar de waarde van jouw huis? Onze makelaar komt graag langs om deze voor je te berekenen en je te voorzien van tips voor de verkoop van je woning. De waardebepaling is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Meer lezen

Als aankoopmakelaar is het ons doel dat jij je droomhuis vindt én kunt kopen. Het is een grote stap en er komt heel wat bij kijken. Wij van Bert Beukema Makelaardij begeleiden en adviseren je graag bij de duurste aankoop van je leven.

Meer lezen

Wat onze klanten vinden:

9.0

Dhr. Sieben

Schooldijk 138 05 jul. 2021

Zeer goede makelaar prettig in omgang heeft verstand van zaken en weet waar hij over praat. Zou hem ook bij andere aan willen bevelen.

9.0

Dhr. Weidijk

Noordeind 44 27 jun. 2021

Bert Beukema is een No nonsens makelaar. Doet wat hij zegt. Prettige makelaar om zaken mee te doen.

9.5

Mevr. Assen Kemper

Jagerslaan 51 29 mei 2021

Bert Beukema weet waar hij het over heeft. Ontspannen en makkelijk in contact, reageert snel en alles perfect geregeld.

9.3

Dhr. Boer

Bark 15 24 mei 2021

Komt afspraken na, neemt de tijd voor je, is vriendelijk, gewoon zodat je je op je gemak voelt en doet meer voor je dan eigenlijk nodig is.

9.0

Dhr. Abad

Rietgors 19 17 mei 2021

Makelaar was goed bereikbaar. Heeft kennis van zaken en geeft goed advies. Het was een prettige samenwerking.

8.3

Geert ten Hietbrink

Sportlaan 92 22 apr. 2021

Bert is prettig in de omgang. Hij heeft een goede kennis van de huizenmarkt in omgeving. Qua verkoopprijs was zijn inschatting aan de lage kant, maar samen kwamen wij er wel goed uit.

9.5

Dhr. Harm-Jan Platje

Dosterdstraat 59 21 apr. 2021

Prima makelaar! Vriendelijk, klantgericht en wekt meteen vertrouwen. Kent de markt goed en kan deze goed koppelen aan je eigen wensen en verwachtingen. Zeker aan te bevelen voor de verkoper die graag...

8.8

Mevr. Kamphuis

Achterste Erm 14 22 mrt. 2021

Het contact was prettig en laagdrempelig. Overleg en samenwerking waren prettig. Alle vertrouwen in Bert Beukema.

10

Mevr. Stephanie Trip

Laan van het Kinholt 307 18 mrt. 2021

Van begin af aan was Bert duidelijk en helder in hoe de procedure in z'n werk gaat. Het was de eerste keer dat ik een huis verkocht, dus dit was heel fijn. De communicatie verliep soepel en geen vraag...

10

Dhr. T. Brookman

Bark 30 09 mrt. 2021

Prima makelaar, verstand van lokale markt en is heel deskundig. Open en duidelijke communicatie en mocht het ooit voorkomen dat we een makelaar nodig zijn denken we zeker aan Beukema.

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Bert Beukema Makelaardij
Nieuweweg 60 b
7844 NG Veenoord

Back to top